Aplicatii+ Scanarea termica a cladirilor
Termoviziunea este singura metoda de investigatie rapida si eficienta ce va poate oferi informatii complete asupra starii izolatiei termice a unei cladiri si nu numai. Cu ajutorul unui echipament termografic se pot pune in evidenta si defecte constructive, infiltratii de apa sau aer, vizualizarea modului de functionare a instalatiilor termice si a traseelor prin pereti si pardoseala, corectitudinea executarii si a montarii tamplariilor la ferestre, identificarea puntilor termice si multe altele.
+ Mentenanta
Utilizarea camerelor de termoviziune pentru detectarea imediata a punctelor calde la instalatiile electrice este cea cunoscuta aplicatie, fiind in acelasi timp si una din cele mai simple. Nu sunt necesare cunostinte speciale pentru a identifica un punct cald intr-un tablou electric.
+ Productie
O camera de termoviziune dedicata supravegherii unui proces industrial are cateva caracteristici bine definite: functionare 24/24h; vizualizare la frecvente de minim 30Hz pana la 50KHz, functie de dinamica procesului...
+ Transport
Am grupat in cadrul acestei aplicatii cateva exemple de utilizare a camerelor de termoviziune in scopul cresterii fiabilitatii echipamentelor montate pe vehicule, tehnologiilor utilizate, motoarelor si sistemelor de rulare, de la simple autoturisme pana la navete spatiale.
+ Cresterea vizibilitatii in domeniul maritim
Vederea limitata pe timp de noapte sau in conditii meteo dificile (ceata) a fost intotdeauna cauza multiplelor accidente din domeniul maritim, camera termala fiind ideala pentru cresterea sigurantei navale.
+ Vizualizarea scurgerilor de gaze
Vizualizarea scurgerilor de gaze cu ajutorul unei camere de termoviziune nu este simpla. Ideea este de a face gazul opac la radiatia IR pe o anumita lungime de unda foarte ingusta. Practic in acest moment exista 2 sisteme portabile in lume ce pot face gazele ‘vizibile’: GasFindIR si GasFindIR LW SF6. Sunt ideale pentru scanarea instalatiilor complexe de transport gaze sau a lichidelor volatile.
+ Domeniul medical
Termografia medicala este unica prin capacitatea sa de a arata o parte din procesele fiziologice si metabolice ce au loc in corpul uman. Prin vizualizarea schimbarilor de temperatura la suprafata corpului se pot detecta efecte combinate ale sistemului nervos si vascular, de la disfunctii capilare, pana la procese in profunzime, permitand diagnosticarea unor boli ale organelor interne chiar in faza incipienta, ce nu se pot detecta prin alte metode. Orice variatie de temperatura este o indicatie clara a unei anomalii.
+ Cercetare
Camerele de termoviziune din cadrul acestor aplicatii au caracteristici cu adevarat deosebite: sensibilitate termica sub 0,02°C, rata maxima de scanare peste 10000 cadre/sec., domenii de temperatura atipice, programe speciale ce lasa utilizatorului posibilitatea de a modifica o serie de parametrii transparenti in alte conditii, gama larga de lentile si filtre speciale pentru a putea face fata oricaror solicitari.
+ Securitate si supraveghere
Camerele termale sunt utilizate din ce in ce mai des pentru aplicatii de supraveghere si securitate datorita avantajelor certe fata de clasicele camere IR low cost: 1/ Asigura supravegherea ariilor largi sau detectia unei tinte la distante mari (pana la 20Km)...
+ Sisteme auto NighVision
PathFindIR este cel mai performant sistem NightVision auto ce permite imbunatatirea semnificativa a vizibilitatii soferului pe timp de noapte si in conditii meteo dificile: ceata, ninsoare, ploaie, fum etc...
+ Scanarea in domeniul NIR
Va prezentam avantajele scanarii in domeniul NIR (0,8...1,5µm)...