Despre noi

Micronix Plus SRL este o societate cu capital integral privat ce activeaza in domeniul termografiei din 1995. Micronix Plus SRL a fost probabil prima societate din Romania ce a introdus pe piata termometrele in infrarosu, fara contact, pentru mentenanta echipamentelor electrice si mecanice.

Activitatea principala a societatii noastre este dedicata importului de produse si echipamente de mare performanta:
- camere de termoviziune / termografice (FLIR Systems)
- camere UV (corona) pentru vizualizarea descarcarilor electrice (OFIL)
- camere video de mare viteza (FASTEC)
- camere video pentru aplicatii de securitate si machine vision (BASLER)
- echipamente ultrasonice pentru detectia scurgerilor de gaze, monitorizarea si controlul ungerii (UESystems)
- sisteme georadar (GPR) pentru detectia utilitatilor metalice si nemetalice ingropate (MALA)
- echipamente de masura si control (Extech, Meterland, GWInstek, Lutron, Watanabe ...)
- conectica industriala profesionala / aparatura electrica de comutare si etansare (Amphenol, Polamco, Fischer Elektronik, EAO, CML ...)
 
... si multe altele
 
 
Termoviziunea ofera solutii incredibile pentru un numar de aplicatii in continua crestere: mentenanta, constructii, transport, medicina, cercetare, supraveghere etc.
O imagine termica ne poate furniza informatii noi despre obiectul scanat cu ajutorul camerei in infrarosu, informatii ce nu se obtin prin simpla vizualizare cu ochiul liber sau prin alte metode de investigatie nedistructiva. Echipamentele termografice au devenit relativ accesibile iar producatorii fac eforturi uriase pentru a le creste performantele, simultan cu reducerea preturilor. Utilizatorii de camere in infrarosu sunt in acest moment mult mai educati in privinta aplicatiilor posibile si a limitarilor tehnologice, insa necunoasterea in profunzime a fenomenelor de transfer termic, modului de compensare a erorilor de masura si de interpretare a imaginilor termografice poate duce la erori cu efecte nedorite.

ITCC (Infrared Training & Consulting Center) a fost creat ca o necesitate de a veni in sprijinul actualilor si viitorilor utilizatori de echipamente profesionale de vizualizare si masurare a temperaturii fara contact, in infrarosu, oferind servicii, consultanta si cursuri de specializare in termografie Nivel I cu certificare internationala. Personalul ITCC este format din specialisti certificati Nivel I si II in termografie. ITCC este un centru licentiat ITC (Infrared Training Center) Suedia. ITCC este certificat ISO9001.

Sunteti interesat sa va faceti cunoscuta munca in domeniul termografiei? Asteptam cu interes comentariile  si propunerile dumneavoastra pentru noi aplicatii. Intentia noastra este de a face o promovare corecta a termografiei, de a explica ceea ce se poate face utilizand o camera de termoviziune si in ce conditii, ce nu puteti sa obtineti prin utilizarea acestei metode, care sunt greselile frecvente facute de operatori, de ce trebuie sa aveti o pregatire speciala, sa raspundem la intrebarile dumneavoastra si sa va ajutam pe cat se poate in munca dificila de termograf. Chiar daca acest site este dedicat termoviziunii, vom atinge si alte aspecte comune efectuarii masuratorilor de temperatura fara contact in infrarosu, proprii termometrelor IR, precum si a altor echipamente conexe.

Vom publica intrebarile, comentariile, aplicatiile etc. sugerate de dumneavoastra, fiind deschisi la orice sugestie de interes general pentru termografie.
 
Va multumim pentru vizita si va mai asteptam pe aceeasi adresa.